HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Velkommen til byen ved elven. Hokksunds beliggenhet gjør at det er kun én time til de fleste utenbys opplevelser også. Hokksund kan by på mange flotte aktiviteter og tilbud.

Nøstetangen Museum
Museet holder til i Gamle Sorenskrivergaarden, som ligger i idylliske omgivelser ved Drammenselva. Her finner du Norsk Glassmuseum, som viser deg kulturarven vår gjennom 270 år med småglassproduksjon. Samtidskunst glass, som er forskjellige utstillere fra Norge og utlandet, og som viser utviklingen i norsk og utenlandsk glassdesign. Galleriet viser utstillinger av norske og utenlandske kunstnere.

Hokksund Camping
Hokksund Camping er en velutstyrt firestjerners camping som ligger helt ned til Drammenselva og kun 500 meter fra Hokksund sentrum. Der samles laksefiskere gjennom sommeren. Det er en idyllisk plass hvor du kan slappe av og kose deg, samtidig som det er kort vei til mange flotte opplevelser.

Nøstetangen Glass
Nøstetangen glass er en liten glasshytte med to glassblåsere. Her kan du få kjøpt eksklusive glassgjenstander, samtidig som du får oppleve glassblåserne i aksjon. Du får også med deg den spesielle atmosfæren som viser til den lokale historien i Øvre Eiker med blant annet gamle Nøstetangen.

Gamle-Hokksund
Dette er et helt sentralt område i Eikers historie. Mellom Sorenskrivergaarden og Hellefossen finner du mange bygninger fra 17- 18- og 1900-tallet. Tettbebyggelsen har beholdt sitt særpreg som kulturmiljø. Her finner vi den bebyggelsen som er blitt minst endret gjennom de siste 100 årene. Flere bygninger er blitt restaurert og har blitt kulturhistoriske perler. Det er satt opp skilt på de forskjellige bygningene som forteller litt om historien, og det er vel verdt å ta den kulturhistoriske løypen gjennom de koselige gatene i Gamle-Hokksund.

Drammenselva
Drammenselva er en av Norges beste lakseelver. Her er et yrende liv av laksefiskere i hele sesongen. Mange av dem har tilhold på Hokksund Camping, som er base når det gjelder salg av fiskekort m.m. Det er også tursti langs elva, der du kan rusle deg en tur og slappe av i naturskjønne omgivelser.

Turstier
Det finnes flere tur- og sykkelstier i flotte naturskjønne omgivelser hvor du kan oppleve Eikers rike dyre- og planteliv. Blant annet er det 23 forskjellige arter av orkideer, noe som er Norges største forekomst. Du kan også sykle til Hoensvannet som er et friluftsområde for hele familien. Der finner du badestrand, sandvolleyballbaner og griller dersom du ønsker å kose deg med litt god mat.

Eiker Gårdsysteri
Eiker Gårdsystere er vel verdt et besøk. Her finner du gårdsbutikk med selvlagde oster og annet godt. Du kan også se på kuer, kalver, sauer, hester, høns og kaniner.

Overnatting
Skal du overnatte i Hokksund har vi Hokksund Camping og Sanden Hotell. En kilometer fra sentrum finner du Langebru Gjestegård.

Hokksund sentrum
Hokksund er en liten, men idyllisk by. I sentrum finner du mange flotte nisjebutikker hvor du får meget god personlig service. Byen blir omtalt som Damenes by på grunn av det store utvalget av butikker du ikke finner på et kjøpesenter. Skulle du allikevel ønske å besøke et kjøpesenter, så finner du Eiker Senter en snau kilometer unna.

Det er også mange spisesteder du kan benytte deg av i Hokksund. Restauranter, barer og kafeer, i tillegg til gatekjøkken og bensinstasjoner. Du trenger med andre ord ikke å gå sulten i byen vår.

Blomsterparlamentet
Blomsterparlamentet i Hokksund er helt unikt i Norge. De sørger for at Hokksund sentrum blir fylt med blomster i krukker, bed og ampler. Det er et koselig syn å spasere i hovedgaten og se denne blomsterprakten. Sitte på torget omgitt av krukker og ampler med et vell av blomster. Det gjør at sentrum blir ekstra koselig om sommeren.

HVA SKJER
 
 
november 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no