HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Fermate i Hokksund - lunsjbar med musikk

Klokken 11.00 fredag åpnet Fermate i Hokksund sine dører etter lengre tids ombygging og oppussing. Kafeen og lunsjbaren i Stasjonsgata har gjennomgått en total forvandling.

Thor Olaf Bekkevold og Salome Hansson kunne i dag åpne Fermante i Hokksund etter en omfattende renovering av lokalene. Vel tre millioner er brukt så langt.

 

Etter drøye to års drift, kastet de tidligere driverne av stedet, da som Velvet Kafé, inn håndkleet og det hele endte i en konkurs i mars. Stedet startet opprinnelig som «Vest for elven».
 
Selv om stedet Velvet Kafé gikk konkurs var det fortsatt drift under ny eier, Thor Olaf Bekkevold. Han ansatte Salome Hansson som daglig leder og hun har driftet stedet til det ble stengt før sommeren for en omfattende renovering.
 
Og i dag så vi resultatet av sommerens iherdige jobbing i lokalene. Det har skjedd mye og den nye eieren har brukt vel tre millioner på oppussing og innkjøp av instrumenter og lydanlegg. For dette blir en musikkafé der unge talenter fra hel verden skal få prøve seg på scenen.
 
- Fermante er pausetegnet på notearket og det er nettopp en pause vil ønsker å gi folk her. Vi serverer lunsj og middag, men det kan godt være en rolig konsert i lokalene samtidig. Vi har ingen spilleplan foreløpig, så dette kommer når det passer slik, Bekkevold.
 
Han har også kjøpt huset hvor kafeen ligger. Høye husleier har vært et problem for tidligere drivere og nå kan han i hvert fall styre dette selv.
 
- Jeg investerer i eiendom og driver med byggevirksomhet, blant annet husbygging. Dette konseptet med lunsjkafé har jeg fått fra min fetter på Hamar hvor han driver det samme. Vi kommer derfor til å samarbeide en del med tanke på musikk og konserter, sier Thor Olaf Bekkevold.
 
Det er et musikkinstitutt han samarbeider med og de har et stor internasjonalt nettverk. Mange av musikerne her er unge og vil gjerne opptre for et publikum. På den nye scenen på Fermante får de denne muligheten og for publikum betyr det hyppige konsertopplevelser uten at det koster noe.
 
Han er også åpen for at lokale artister kommer for å spille, men dette opplegget er ikke klart ennå.
 
Lukkede selskaper
- Vi kommer også til å leie oss ut til lukkede selskaper, med eller uten musikk. Her kan folk feire bursdager og jubileer og vi har storskjerm dersom noen ønsker å vise jubilanten en ekstra oppmerksomhet, sier Bekkevold.
 
- Vi kan ha litt over 60 personer inne på lukkede selskaper da vi setter inn flere bord enn det vi vanligvis har på dagtid, sier han og legger til at bordbestilling kan skje på nettet.
 
Restauranten har nå tre ansatte på dagtid. Ved større arrangement på kveldene er det langt flere som stiller opp for å hjelpe til. I går var det fest for alle som hadde bidratt til renoveringen av bygg og restaurant, og selv med 60 personer inne, gikk alt etter planen.
 


Uteserveringen blir en viktig del av tilbudet på sommerstid for kafé- og lunsjbaren. Hele bygget er dessuten pusset opp - og det trengte det. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
December 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no