HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Folkefest i Hokksund - for 10. gang

Alt skal være klappet og klart for årets store folkefest i Hokksund. Førstkommende torsdag starter det hele med Allsang på Sanden. Deretter blir det konkurranser - både mellom bedrifter og bydeler - for 10. gang.

Det er i år 10. gang Hokksund By- og Laksefestival arrangeres slik vi kjenner det i dag. Det kommer til å bli en skikkelig folkefest om værgudene spiller på lag.

 

Allsang på Sanden er en sikker publikumsvinner. Her er det «stinn brakke» og den fullsatte terrassen og «bakgården» synger med av full hals når Hokksund Mannskor og «4 Glade lakser» byr på show.
 
Fredag er det klart for kåring av årets tøffeste og herligste bedrift, men før vi kommer så langt er det gratiskonsert med Vazelina Bilopphøggers som en gave fra Sparebanken Øst i anledning 10-års jubileet.
 
Men det er lørdag at slaget om Hokksund står. I og med at dette er det 10. året festivalen arrangeres, er det ekstra prestisje i å vinne i år. Røren har så langt vist seg vanskelig å slå, men Gamle-Hokksund har hele tiden pustet dem i nakken og også vunnet.
 
Det hele starter kl. 13.00 med åpning foran rådhuset. Her er det også stokkesaging før alle forflytter seg over elva til Hokksund Camping og Skriverparken ved Nøstetangen. Det er nemlig her og i elva det hele skal skje.
 
Fra tidlig lørdag morgen pågår det også en annen konkurranse - nemlig laksefiske. Her gjelder det å hale inn flest mulig kilo laks og det vanker også i år bra premier. Også barna får prøve seg med fiskestengene og dette er en populær aktivitet som samler rundt 100 barn med foreldre hvert år.
 
Avsluttes med korslaget
Den siste øvelsen i bykampen er korslaget og det kan bli avgjort her hvem som vinner slik det gjorde for to år siden. Da vant Gamle-Hokksund hele greia etter å ha danket ut alle de andre korene.
 
Det blir også konserter fra scenen i Skriverparken, samt på Sanden Hotell. De skal ha Staysman & Lazz og Plumbo på scenen fredag kveld, og lørdag er det Hokksund-Elvis og The Midnight Rebels som underholder.
 
På Hokksund Camping blir det også musikk og servering ute til sent på kveld begge dager. Fredag er det DJ Geir som underholder og lørdag er det Hennings Duo som entrer scenen.
 
Hele programmet kan du se HER
 
 
 
Det lokale korslaget er en sikker publikumsmagnet og det er her det hele skal avgjøres om hvem som vinner bykampen dette året. I fjor var det Hokksund vest som vant både korslag og bykamp.
 
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
December 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no