HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Blackbox-teater på Røren med Trollmannen fra Oz

Det blir spennende - det blir hekser og det blir trollmenn. Røren Barne- og Ungdomsteater forlenger Halloween-følelsen med en intim og omskrevet versjon av Trollmannen fra Oz med premiere 4. november.

Det blir skumle masker og hekser på Røren denne høsten. Her ser vi Frida Sofie Elde (t.v.) og Kine M. Grøstad på henholdsvis 13 og 15 år.

 

Har du ikke fått nok av hekser, kostymer og en skummel stemning. Da må du ta deg en tur til Røren skole fra lørdag eller en av dagene i neste uke. Da setter nemlig Røren Barne- og Ungdomsteater opp stykket «Trollmannen fra Oz» i en ny versjon.

Den er skummel og passer kanskje ikke for de under fire eller fem år, men større unger kommer garantert til å kose seg i skrekkblandet fryd.

Det spesielle denne gang er at Røren Barne- og Ungdomsteater har valgt å satse på et såkalt blackbox-teater. Den tradisjonelle scenen i gymsalen på skolen er pakket inn i sort og du sitter så nærme skuespillerne at de knapt nok trenger mikrofoner for at du skal få med deg det som skjer.

Med en slik intim setting blir det også færre plasser til publikum, og her snakker vi om forestillinger som kun kan romme 90 av gangen. I tillegg er resten av gymsalen gjort om til en «teaterkafé» med gamle bord og stoler. Her kan publikum samles før og etter forestillingene, eller søke tilflukt under stykket om det skulle bli for skummelt for noen.Sine Frødin er en av de ansvarlige for sminken og søndag var det testing av hva som fungerte og ikke.


Regissør denne gang er en «hjemvendt» Røren-gutt med navn Erlend Rødal Vikhagen. Han har selv vært medlem av Røren Barne- og Ungdomsteater før han ble skuespiller på heltid.

Han har omarbeidet og skrevet om noe av det tradisjonelle stykket om trollmannen fra Oz, og denne uken legges siste finpuss på replikker og framførelse. Lørdag skal alt være klart til premieren.

Vikhagen har også fått god assistanse fra Marte Blom Sommerfelt med å veilede de yngste skuespillerne i gruppa.

Det blir også en premiere på søndag ettersom det er to sett med skuespillere i denne oppsetningen slik at belastningen ikke skal bli for stor på den enkelte.Her blir det «teaterkafé» både før, under og etter forestillingene i gymsalen på Røren skole.


Handlingen
Dorothy aner ikke hvor hun er. Det ene øyeblikket var hun hjemme, det neste kom en gigantisk tornado og fløy henne av gårde til landet Oz.

Der er alt merkelig. Folkene er merkelige, det snakkes merkelig og skapninger som egentlig er ganske vanlige, er merkeligst av alt.

Bli med Dorothy på reisen for å finne veien hjem, en reise som krever en god del kløkt, en teskje hjerte og massevis av mot.

Stort apparat
Å sette opp et slikt stykke er en stor jobb selv om det er blitt litt mindre komplisert enn fjorårets sirkusforestilling med regnvær og lekkasjer. Det skal spilles totalt 10 forestillinger og de 42 skuespillerne er delt inn i to lag.

Mange foreldre stiller opp og den siste tiden har de jobbet iherdig med å få alt på plass. Ikke bare skal selve scenen bygges, men det skal lages ulike kulisser og ikke minst masker og kostymer.Erlend Rødal Vikhagen (t.h.) har tatt på seg jobben som regissør for dette stykket om trollmann fra Oz. Det er blitt en intim versjon som skal spilles i en såkalt blackbox. Søndag var det øvelse og terping. Lørdag er det premiere. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
January 2019
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no