HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Årets teaterhappening i Øvre Eiker

Helgen 20. – 22. april inviterer Hokksund ByTeater, til det de kaller en unik teateropplevelse på Arbeidern – Frivillighetens Hus i Hokksund. De har nemlig satt opp stykket «Yvonne – prinsessa av Burgund».Hokksund ByTeater setter opp stykket «Yvonne – prinsessa av Burgund» på Arbeidern i Hokksund 20. til 22. april.

 

Dette er et teaterstykke etter Witold Gombrowicz sitt Yvonne, prinsesse av Burgund, og varer i ca. 50 minutter. Det passer for ungdom og voksne fra 12 år og oppover.
 
Litt om stykket
Hvorfor mobber folk hverandre? En årsak kan være at den som er eksponert ikke kommuniserer på samme bølgelengde, ikke slår tilbake eller banner, men tar imot i stillhet. Ser annerledes ut, eller kun tilhører en annen kultur eller setting.
 
Stage manager på Marosvásárhely National Theater i Budapest, László Szakács har uttrykt en fantastisk beskrivelse av stykket, og vi tillater oss å sitere ham:
 
Prins Philip, tronarvingen, møter en jente som vandrer rundt, som ikke er sjarmerende, men avstøtende. Prinsen klarer ikke hennes nærvær fra første minutt, hun irriterer ham for mye; men samtidig er det også uakseptabelt for ham at han må hate stakkars Yvonne.
 
Han gjør opprør; mot naturens lover, forlover han seg med jenten. Yvonne blir raskt et forstyrrende element i kongehuset. Den dumme, forferdelige tilstedeværelsen av alle hennes defekter får alle til å huske hans og hennes egne skjulte handicap, monstisiteter og synder og kongens miljø blir snart et reir av terror. Endelig bruker hoffet all sin brilliance, superioritet og utmerkelse til å drepe kvinnen fra oven.
 
«Yvonne» er en av de mest fengende litterære tekstene fra 20de århundre. Gombrowitz er vågende og utfordrende på same tid, mens han også er en utforsker. Han eksperimenterte med å konvertere sine noveller til scenen allerede I 1935.
 
 
Yvonne, Prinsesse av Burgund, av Witold Gombrowicz, er satt opp ved flere av de store scenene.
 
Hokksund ByTeater
Regissør Damir Dado Pudar, opprinnelig fra Bosnia, har rik og solid teatererfaring, innen både scene og film, som skuespiller, dramatiker og regissør. Han er blant annet kjent for sitt nyskapende fysiske sceneuttrykk, og sitt engasjement over viktigheten av teater som kunst.
 
- Vår oppgave som kunstnere er å stille spørsmål, bevege og berøre. Ikke komme med svarene, sier han.
 
Hokksund ByTeater er en amatørteatergruppe for voksne som ble dannet i 1995 under navnet Teaterlaget Øvre Eiker, og består i dag av fire skuespillere i aldersgruppen 42-73, som alle bor ulike steder i Buskerud.
 
- Vi er en liten gruppe av amatørteater entusiaster, som både reiser på teater-festivaler og produserer forestillinger i mange sjangere i Øvre Eiker, sier Marte Jensen.
 
Comdia del arte, absurd teater, historiske spill, pantomime, barneforestillinger, revyer og kabareter – hovedsakelig med en stor forestilling per år, i tillegg til vår tradisjon med «Da Julegrøten forsvant» som de spiller for barn i begynnelsen av desember hvert år på Arbeideren i Hokksund samt på julefester.
 
- Hokksund ByTeater er en hobby som genererer ansvar og gir stor glede, så er vi opptatt av kvaliteten på aktører og produksjonene. Derfor bruker vi profesjonelle instruktører. Og i tillegg deltar vi på den årlige samlingen til Norsk Amatørteater forbund hvor vi jobber på forskjellige kurs, for å perfeksjonere og utvikle oss, sier Marte.
 
- Den forrige produksjonen vår Forvandlingen etter «Metamorphosis» av Franz Kafka, og ble spilt i inn og utland. Vi fremførte den også på flere festivaler, forteller Marte Jensen.
 
De har også med dette stykket, ambisjoner om å spille på teaterfestivaler i inn og utland, og avventer i disse dager svar fra NEATA (North European Amateur Theatre Alliance) på om de er antatt på deres festival i Litauen, i månedsskiftet juli/august.
 
«Yvonne – prinsessa av Burgund» spilles fredag 20. - lørdag 21. og søndag 22. april klokken 19.00 alle dager, på Arbeidern – Frivillighetens Hus i Gamle-Hokksund.
 
 

Da det er begrenset plass pr. forestilling, oppfordrer Hokksund ByTeater å bestille billetter i forkant.

Billetter kr 225.- pr. person. bestilles på martejensen@hotmail.no eller telefon: 47 38 46 06.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
May 2020
ma  ti on to fr
June »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no