HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Tett på – en litterær samtale om oppvekst og familierelasjoner

Mandag 29. oktober kommer Vigdis Hjorth og Anne Bitsch til en spennende og aktuell forfattersamtale på biblioteket i Hokksund.

Vigdis Hjorth og Anne Bitsch kommer på biblioteket i Hokksund for å snakke om oppvekst og relasjoner - og sikkert mye annet.

 

I fjor utga Anne Bitsch boken «Går du nå, er du ikke lenger min datter», der hun skriver om oppveksten med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Boka mottok Kritikerprisen 2017, og er blitt kalt «en sakprosaversjon av Vigdis Hjorths Arv og miljø».
 
I høst kom hun med boken «Brev til en ufødt datter» der Bitsch i brevs form skriver til en ufødt datter om kjønn, likestilling og kvinners lengsel mot en friere seksualitet.
 
Etter #metoo og j#jegharopplevd har bevisstheten omkring trakassering og kjønnet vold blitt større, men hvor frie er kvinner egentlig i dag?
 
Anne Bitsch er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka «Bak lukkede dører: En bok om voldtekt», i samarbeid med Anja Kruse.
 
Vigdis Hjorth kom også med ny bok i høst, «Lærerinnens sang». Hva skjer når du opplever deg voldsomt eksponert? Når du får se deg selv med andres blikk? Dette er motivet i romanen om læreren Lotte Bøk, som underviser på Kunsthøgskolen i Oslo.
 
Noen har også hevdet at romanen er en indirekte kommentar til hennes egen opplevelse av debatten rundt hennes forrige roman, «Arv og miljø».
 
Vigdis Hjorth er en av våre mest leste og kritikerroste forfattere. Hun debuterte i 1983, og har siden utgitt en lang rekke bøker både for barn og voksne. For romanen «Arv og miljø» mottok hun både Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og var nominert til flere andre priser, deriblant Nordisk Råds Litteraturpris.
 
 
Det hele finner altså sted mandag 29. oktober kl. 19 på biblioteket i Hokksund.
 
Fri inngang. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
August 2019
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no