HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Moderne og historisk på Nøstetangen Norsk Glassmuseum

Nøstetangen Norsk Glassmuseum har åpnet dørene for en travel sesong. Publikum kan oppleve både nyskapende samtidsglass og den fascinerende historien om Norges første glassverk.

En av glasskulpturene til Beate Einen. (Foto: Monica Johansen)

 

I juni, juli og august går NøstetangenSeminaret av stabelen – museets populære foredragsrekke med kulturelle og samfunnsrelaterte temaer.
 
Årets hovedutstiller er Beate Einen, som viser utstillingen «Unika i utvalg». Hun har markert seg internasjonalt som en innovativ og eksperimenterende glassblåser. På Nøstetangen viser hun både retroinspirert bordglass og unike, skulpturelle objekter i glass.
 
Her kombinerer hun blant annet håndblåst glass og materialer som ull, silke og isopor. Einens stilrene og moderne samtidsglass utgjør en spennende kontrast til de historiske glassene i museets faste utstilling.
 
Denne utstillingen forteller historien om norsk småglassproduksjon og arven etter Nøstetangen Glasværk. Glassverket i Hokksund, som var i drift mellom 1741 og 1777, var Norges første glassverk, og produserte noen av de fremste glassarbeidene i norsk kunsthistorie.
 
Verket er særlig kjent for sine mange praktfulle drikkepokaler, og for de tre store lysekronene i Kongsberg kirke.
 
I dag blåses det glass etter gamle Nøstetangen-modeller på glasshytta vis-a-vis museet.
 


Museets populære foredragsrekke NøstetangenSeminaret (tidl. LørdagsAkademiet) byr på et variert program gjennom sesongen. Årets første forelesning er 22. juni, med forsker og samfunnsdebattant Asle Toje. Han vil fortelle om Donald Trump og tilstandene i amerikansk og internasjonal politikk.
 
Andre foredragsholdere er Åse Klundelien, Inger Merete Hobbelstad og eikerpoeten Ragnar Otto Eriksen med flere. NøstetangenSeminaret avsluttes 31. august, med en konsert med trubaduren Jan Morten Helgestad. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
August 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no