HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Cirkus Arnardo til Eiker med sin 70-års-feiring

Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger. Nå kommer jubileumsforestillingen til Eiker-bygdene.

LEKEN VOV-FAKTOR: Laura Urunova med borzoi-hunder i Cirkus Arnardo.

 

For allerede torsdag 11. og mandag 15. juli kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturneen gjester henholdsvis Hokksund og Krokstadelva.
 
- Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om sirkusets grunnlegger Arne Arnardo.
 
- Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og også sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo.
 
- Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

VAKRE PAPEGØYER: Laura Urunova med praktfulle praktfugler som solparakitt og arapapegøyer.


Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.
 
- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier Are Arnardo om det utrolige innslaget.
 
- Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier han.
 
Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.
 
Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister og lager «flyakrobatikk» i en kombinasjon av trapez og Bungee.
 

Turnéleder Are Arnardo med showets stuntsyklister. (Foto: Fridgeir Walderhaug)


For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.
Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens sirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.
 
De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.
 
Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn.
 
Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia.Spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks.Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en «fantasillion» pixler for hånden.
 
I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.
 
- For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo.

LEVER FARLIG: Duo Double Risk lever av og med risikofylt presisjon med armbrøst og skarpe piler.
 SMILETS LEKENDE ARTISTER: Klovneduoen Los Sitos har morsomme overraskelser på lur. (Foto: Fridgeir Walderhaug) >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
August 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no