HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Hokksund By- og Laksefestival skiller lag

Etter å ha vært arrangert sammen siden 2008, skilles Hokksund By- og Laksefestival i år. Det var et ønske om mer fokus på laksefiske og bedre tid til Østsiden Jeger og Fiskerforenings aktiviteter som lå bak.

De grønne fra Gamle-Hokksund vant hele bykampen i fjor og banken Røren med hele seks poeng. Røren har vunnet flest ganger, og det er gått prestisje i å slå dem.

 

Derfor starter årets arrangement én uke tidligere enn normalt. Allerede lørdag 3. august er det laksefiskekonkurranse for store og små.
 
Voksenkonkurransen starter med første etappe allerede klokken 07.00. Men så tidlig som én time senere starter påmeldingen til barnefiskekonkurransen.
 
Barna skal fiske mellom kl. 11.00 og 13.00 og det er premieutdeling bare en halv time senere.
 
De store laksefiskerne holder på til kl. 16.00 med sitt fiske og har sin premieutdeling én time senere. Også her vanker det store og fine premier slik det alltid har gjort. Det er alltid stor spenning til hvem som får mest laks denne dagen.Allsang på Sanden
Torsdag 8. august er det igjen tid for Hokksunds mest populære allsangprosjekt - nemlig Allsang på Sanden. Hit kommer folk fra fjern og nær og terrassen fylles opp tidlig på ettermiddag for at de skal kose seg med både god mat, litt i glasset og ikke minst kjent og kjær musikk.
 
Det er som vanlig Hokksund Mannskor som står bak dette arrangementet og de har med seg sine «4 Glade lakser» bestående av Nils Gurrik, Odd Kleven, Terje Kristiansen og Trygve Ingebretsen. Og denne kvelden har de fått forsterkninger i sanger Cathrine Isaksen Bakken og Per Gustavsen på saksofon. Som vanlig deles det ut sanghefte til alle som kommer slik at publikum kan synge med på kjente og kjære låter.Konsert pluss tøffest og herligst
Fredagens program begynner med en konsert med bandet «Trass» som er et rockeband for barn. De spiller egenproduserte sanger for barn i tillegg til noen kjente og kjære barnesanger som bandet har gjort egne versjoner av.
 
Alle barnehager i Hokksund er invitert til å delta på denne konserten og det beste av alt - de inviteres opp på scenen for å være med å synge alle sangene.
 
Litt ut på kvelden - nærmere bestemt kl. 19.00 er det tid for å kåre Hokksunds tøffeste og herligste bedrift. Det skjer som vanlig i havna på Hokksund Camping. Her blir det øvelser av ulik slag, men vannstanden i elva bestemmer om det blir luftige svev eller ikke. I fjor måtte nemlig det berømte «laksesvevet» avlyses på grunn av en utrolig tørr sommer og derved lite vann. Det problemet kommer neppe til å melde seg i år.
 
Trubadur Magne Frydenlund inntar så Hokksund Camping fra kl. 21.00 for å underholde alle gjestene her. På Sanden Hotell blir det konsert med 20-års grense og det er Byting og Vidar Villa som vil stå på scenen denne kvelden.


 
Slaget om Hokksund
Det er lørdag det meste skal skje - da er det nemlig «Slaget om Hokksund» og det lokale korslaget. Programmet begynner allerede kl. 11.00 med glassblåsing for barn på Nøstetangen før det fortsetter med ulike aktiviteter i Skriverparken.
 
Den offisielle åpningen er foran rådhuset som vanlig kl. 13.00 og her blir det stokkesaging før defilering over brua til Skriverparken og Hokksund Camping.
 
Her skal resten av øvelsene foregå med kjærringtrilling - eventuelt mannetrilling, henge i stroppen, laksesvevet og rappellering fra brua før siste etappe med rafting på brett nedover elva.
 
Denne dagen er det også lagt inn et Gakk-Gakk-race med en solid premie på hele 5.000 kroner.
 
Men hvem som vinner bykampen og slaget om Hokksund, blir ikke avgjort før alle korene har sunget sitt. Det lokale korslaget er nemlig finaleøvelsen og vi har tidligere år sett at vinneren kan kåres med siste sangstrofe.
 
Etter at vinneren av korslaget og hele bykampen er kåret er det konsert med «Spiller ingen rolle» fra scenen i Skriverparken fra kl. 20.15 - sånn cirka.Deretter blir det konsert på Sanden Hotell bandet Sprellemenn og det som kalles Norges tøffeste party- og coverband - LezBoys. På Hokksund Camping er det bandet Tottis med Trygve Saune og Frode Røysi som spiller.
 
Søndag er det aktiviteter for store og små i Skriverparken. Her er det bygget opp en vikinglandsby hvor store og små kan teste ut kunnskapene sine i bueskyting, øksekasting, hinderløype og mye annet. Også dette er åpent for alle.
 
59 grader Nord - Hokksund By- og Laksefestival har i alle år vært et gratis arrangement for hele familien og det er det fortsatt. Lokalt næringsliv har sammen med en ivrig dugnadsgjeng fått dette til også i år.
 
Du finner hele programmet i PDF-format HER
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
February 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no